به گزارش روابط عمومي فرمانداري در اين درگيري طايفهاي که از سال 94 و بر اثر يک اختلاف جزيي آغاز و نزاعي خونين بين 2 طايفه رخ داد و تا شهريور امسال ادامه يافت، چهار تن کشته شدند که 2 نفر از طايفه زندي و 2 نفر از طايفه عبدالمحمدي بودند.
ماجرا از اين قرار بود که سال 94 بر اثر يک اختلاف جزيي «مُطلّب عبدالمحمدي» فرزند «علي عبدالمحمدي» به قتل ميرسد و با پيگريهاي پليس و دستگاه قضايي قاتل دستگير و حکم قصاص براي وي صادر ميشود.
از آنجا که خانواده عبدالمحمدي به هيچ عنوان راضي به عفو و گذشت در اين پرونده نبودند، «مهرداد مِلياني» به جرم قتل پنج ماه پيش اعدام شد و از اينجا دامنه اختلاف و درگيريها دوباره از سر گرفته شد.
در ادامه اين درگيريها، نيمه دوم شهريور امسال در درگيري مسلحانه بار ديگر 2 نفر از 2 طايفه به قتل رسيدند که طبق گزارش پليس، 11 تن از مسببان اصلي در اين درگيري مسلحانه بازداشت شدند؛ درگيري خونيني که پليس عامل اصلي بروز آن را مربوط به اتفاقات گذشته اعلام کرد.
براي پايان دادن به اين درگيري و جلوگيري از اتفاقهاي ناگوار ديگر و همچنين برگشت آرامش به روستا، پس از تلاشهاي وافر دستگاه قضايي اين شهرستان، فرماندار ويژه ملاير، امام جمعه، روحانيان، بزرگان شهر و معتمدان روستا، در نهايت امروز /سه شنبه/ با حضور مسوولان و خانوادههاي 2 طايفه و به ميزباني «عبادس زندي»، صلح و آشتي بين آنها برقرار و مراتب رضايت در دادسرا ثبت شد.
کمک ميکنيم پرونده مختومه شود
دادستان ملاير که نقش اصلي و مهمي را در برقراري اين صلح و سازش داشت، در تشريح اين درگيري گفت: سال 94 به دنبال يک اختلاف و درگيري بسيار کوچک و جزيي، متاسفانه مطلب عبدالمحمدي فرزند علي عبدالمحمدي به قتل ميرسد و پس از اين اتفاق، حدود پنج ماه پيش مهرداد ملياني قصاص ميشود.
سعيد احمديفر افزود: يک روز پس از اين حکم قصاص، نزاع ديگري بين 2 طايفه رخ ميدهد و در اين درگيري از اسلحه استفاده و تيراندازي ميشود که به سرعت تعدادي بازداشت و پرونده قضايي تشکيل شد.
وي بيان کرد: متاسفانه باز هم اختلافات ادامه پيدا کرد و حدود سه ماه پيش 2 فقره قتل ديگر بين 2 طايفه رخ داد و «مُصيب عبدالمحمدي» و «مهدي زندي» به قتل رسيدند که براي ما بسيار سنگين بود.
دادستان عمومي و انقلاب ملاير با بيان اينکه اين درگيري خونين بر سر يکسري مسائل جزيي رخ داده است، ادامه داد: به دنبال اين نزاع چندين پرونده قضايي تشکيل و افراد زيادي بازداشت و تعدادي نيز تفهيم اتهام شدند.
احمديفر با اشاره به اينکه خانوادههاي اين 2 طايفه نيز خواهان اين اتفاق ناگوار نبودند گفت: همراه بازپرس اين پرونده رفت و آمدهايي که به روستا داشتيم و طي ملاقاتهاي متعددي با پدران 2 مرحوم، به اين نتيجه رسيديم که با توجه به شخصيت صميمي و نيت پاک آنان، به دنبال صلح و سازش هستند و اراده براي پايان دادن به اختلافات بين 2 طايفه وجود دارد.
وي تاکيد کرد: ضمن انجام وظيفه ذاتي خود در رسيدگي به اين پرونده، به دنبال صلح و سازش بين 2 طايفه بوديم و در اين راستا اهالي روستا فَروَز نيز با حسن نيت پاي کار آمدند و صلح و سازش بين خانوادهها برقرار شد.
دادستان عمومي و انقلاب ملاير از خانوادههاي زندي و عبدالمحمدي درخواست کرد: به تمامي اختلافهاي قبلي خاتمه دهند، چنانچه اين حضور آنان امروز نيز بيانگر اين است که ميخواهند اختلافها از بين برود.
احمديفر اظهار داشت: در مورد جنبه عمومي پرونده نيز با توجه به رضايتي که حاصل شد، ما نيز کمک ميکنيم تمام کساني که مورد اتهام هستند، پرونده آنها خاتمه پيدا کند.
گذشت؛ معامله با خداست
امام جمعه ملاير نيز تصميم خوب خانوادههاي زندي و عبدالمحمدي را ستود و اهالي روستاي فَروَز را در خوبي و نيکي و تقديم شهداي والامقام به انقلاب اسلامي زبانزد دانست که با اهداي جان و خون خود براي اين روستا آبرو و امنيت خريدهاند.
حجت الاسلام محمدباقر برقراري بروز اين حادثه تلخ را کار شيطان درون دانست و افزود: بناي شيطان هميشه دشمني و کينه و ايجاد درگيري بين مومنان است.
وي تاکيد کرد: در اينگونه اتفاقات به ويژه حل اختلافات بايد هميشه پيامبر اکرم(ع) را الگو و اسوه خود قرار دهيم و به خاطر خدا گذشت کنيم، چراکه اين يک معامله با خداست.
امام جمعه ملاير خطاب به 2 طايفه گفت: اختلافات گذشته را ناديده بگيريد و همانند گذشته با هم برادر و در کنار هم باشيد.
حجت الاسلام برقراري ادامه داد: با گذشت و رضايتي که بين 2 خانواده ايجاد شد، وحدت و همدلي برقرار شد که به کوري چشم شيطان اين برادري و وحدت بايد ادامه پيدا کند.
وي از دستگاه قضايي شهرستان درخواست کرد: با توجه به گذشتي که بين 2 خانواده به وجود آمد، در مجازات عمومي نيز نهايت گذشت در حق مردم اين روستا اعمال شود.
صلح و سازش 2 طايفه روستاي فروز الگوي کشوري
فرماندار ويژه ملاير نيز ضمن تقدير از دادستان، امام جمعه، رييس دادگستري ملاير، بزرگان شهر، معتمدان روستاي فروز و قاضي پرونده در برقراري صلح و سازش بين 2 خانواده زندي و عبدالمحمدي گفت: خيلي تلاش کرديم که قصاص و اتفاق دوم رخ ندهد، اما متاسفانه اين اتفاق ناگوار افتاد.
قدرت اله ولدي نقش روحانيت را در ايجاد وحدت و مهرباني بين 2 خانواده اثرگذار دانست و ابراز خرسندي کرد که امروز 2 طايفه به اين جمعبندي رسيدهاند که با هم وحدت داشته باشند.
وي با تاکيد بر اينکه درس گذشت، مهرباني و وحدت را بايد از پيغمبر اسلام(ص) بياموزيم افزود: از بزرگان و جوانان اين 2 طايفه تشکر ميکنم که قبول کردند سازش صورت گيرد.
فرماندار ويژه ملاير خواستار مختومه شدن جنبه عمومي اين پرونده در کوتاهترين زمان شد و بيان کرد: خوبي و گذشت مردم روستاي فروز بايد در سطح جامعه منتشر شود تا الگوي کشوري باشند.
ولدي با بيان اينکه بزرگان روستا باعث جلب رضايت قطعي بين 2 طايفه شدند اظهار داشت: اينکه بزرگان و جوانان اين 2 خانواده به يکديگر رضايت کامل دادند که با وجود مسائل ناخواسته پيش آمده، صلح و سازش بين آنها برقرار شود، بايد اين اقدام نيک براي تمامي شهرها و روستاها الگو شود.
رييس دادگستري ملاير نيز فرهنگ صلح و سازش را يکي از اصول پذيرفته شده در اسلام دانست و گفت: به دنبال شکلگيري ستادي توسط رييس کل دادگستري استان همدان براي ايجاد صلح و سازش و اختلافات خانوادگي، از اين طريق براي رفع اين مشکل در روستاي فروز و برقراري صلح بين 2 خانواده تلاش شد.
عباس نجفي با بيان اينکه از ظرفيت روحانيان، مسوولان، معتمدان و دهياري و شوراي اسلامي روستا استفاده شد تا به نقطه سازش برسيم افزود: اين مصالحه را به فال نيک ميگيريم.
عباس زندي و علي عبدالمحمدي بزرگان اين 2 طايفه نيز که با هم رابطه فاميلي نزديک دارند، توافق و صلح را بهترين گزينه براي خاتمه دادن به اين درگيري چند ساله عنوان کردند و افزودند: ما تصميم گرفتيم به خاطر برگشت آرامش به روستا، آسايش ديگر فرزندانمان و ايجاد نکردن مزاحمت براي اهالي روستا با هم صلح و سازش کنيم.
آنها اين گذشت و رضايت را براي جلب رضايت خدا و آرامش روح از دست رفتگانشان عنوان و از تمامي مسوولان اين شهرستان، دستگاه قضايي و بزرگان و معتمدان براي برقراري اين صلح و سازش تقدير ويژه کردند.